- 3 imgħaref żejt taż-żebbuġa
- 4 sinniet tewm, imqattgħin
- 300 g tadam, imqaxxar, imnaddaf u mqatta’ rqiq
- 60 g żebbuġ iswed, mingħajr għadma u mqatta’
- 2 imgħaref kappar
- 60 g prinjol (pine nuts)
- Kilo dwawar tal-pixxispad
- Melħ u bżar mitħun frisk
Tħejjija:
- Xarrab iż-żbib għal 20 minuta fi ftit misħun. Saħħan il-forn għal temperatura ta’ 200°C. Idlek dixx biż-żejt.
- Saħħan iż-żejt f’taġen kbir fuq nar moderat u qalli t-tewm għal ftit sekondi, imbagħad żid it-tadam.
- Kif jibda jbaqbaq żid il-kappar, iż-żebbuġ
- Għatti t-taġen u tektek iz-zalza għal 15-il minuta.
- Żid il-prinjol u tektek għal 5 minuti oħra.
- Roxx id-dwawar tal-pixxispad bil-melħ u l-bżar u poġġihom fid-dixx.
- Ferra’ fuqhom iz-zalza u aħmi għal 20 minuta jew sakemm isir sew il-pixxispad.
No comments:
Post a Comment