Saturday, 10 October 2015

Pixxispad fil forn


  • 3 imgħaref żejt taż-żebbuġa
  • 4 sinniet tewm, imqattgħin
  • 300 g tadam, imqaxxar, imnaddaf u mqatta’ rqiq
  • 60 g żebbuġ iswed, mingħajr għadma u mqatta’
  • 2 imgħaref kappar
  • 60 g prinjol (pine nuts)
  • Kilo dwawar tal-pixxispad
  • Melħ u bżar mitħun frisk
Tħejjija:
  1. Xarrab iż-żbib għal 20 minuta fi ftit misħun. Saħħan il-forn għal temperatura ta’ 200°C. Idlek dixx biż-żejt.
  2. Saħħan iż-żejt f’taġen kbir fuq nar moderat u qalli t-tewm għal ftit sekondi, imbagħad żid it-tadam.
  3. Kif jibda jbaqbaq żid  il-kappar, iż-żebbuġ 
  4. Għatti t-taġen u tektek iz-zalza għal 15-il minuta.
  5. Żid il-prinjol u tektek għal 5 minuti oħra.
  6. Roxx id-dwawar tal-pixxispad bil-melħ u l-bżar u poġġihom fid-dixx.
  7. Ferra’ fuqhom iz-zalza u aħmi għal 20 minuta jew sakemm isir sew il-pixxispad.

No comments:

Post a Comment