Saturday, 10 October 2015

Ross bil frott tal bahar


  • 350 g ross 
  • 500 gramm maskli (mussles)
  • 500 g gandoffli (vongole)
  • 300 g klamari, imnaddfin u mqattgħin
  • 400 g tadam, imqaxxar, imnaddaf u mqatta’
  • Żejt taż-żebbuġa
  • Litru stokk tal-ħut
  • 4 sinniet tewm, imqaxxrin
  • Melħ u bżar mitħun frisk
  • Ponn tursin frisk, imqatta’

  1. Poġġi l-maskli u l-gandoffli f’kazzola b’żewġ mgħaref żejt taż-żebbuġa u żewġ sinniet tewm.Poġġihom fuq nar moderat sakemm jinfetħu, ħallihom jibirdu ftit, saffi l-likwidu li ħareġ minnhom minn passatur u warrbu għal iktar tard. Neħħi dawk li ma nfetħux, imbagħad aqla’ nofs il-kwantià mill-qoxra tagħhom u warrabhom ukoll għal iktar tard.
  2. F’taġen kbir u fond saħħan 4 mgħaref mgħaref żejt taż-żebbuġa u qalli l-klamari maż-żewġ sinniet tewm l-oħra sakemm jieħdu l-kulur. Neħħi t-tewm, żid ir-ross u ħawwad għal madwar minuta sakemm jinkesa sew. Żid it-tadam u l-meraq li tkun erfajt u kompli ħawwad sakemm jixxotta, imbagħad ibda żid ftit ftit l-istokk filwaqt li kull darba tħawwad sakemm jinxtorob. Żid ukoll ftit melħ u bżar. Kif ikun kważi sar ir-ross żid il-maskli u l-gadoffli, kemm dawk tal-qoxra kif ukoll dawk li qlajt mill-qoxra.
  3. Servi fil pront bit-tursin imferrex fil-wiċċ.

No comments:

Post a Comment