Wednesday, 7 October 2015

tian tal qara baghli u tadam

Kont ħadt din l-idea meta rajt lill-Barefoot Contessa tagħmel riċetta fuq it-televiżjoni.  Nagħmilha ħafna u nbiddel il-ħaxix li nkun qiegħda nuża. Tajba bħala kontorn mal-ikla prinċipali jew tista' tikolha bħala ikla ħafifa.  
Ingredjenti: 
  • Mgħarfa żejt taż-żebbuġa 
  • Basla bajda, imqattgħa biċċiet żgħar
  • 2 sinniet tewm maħkuka
  • 2 patatiet bil-qoxra, mqattgħin tondi rqaq
  • 2 qarabagħliet (nippreferi l-courgette għal dan id-dixx għax il-kontenut tal-ilma fih huwa inqas)
  • 2 tadamiet kbar
  • Melħ u bżar
  • 2 mgħaref ġbejna iebsa bajda
Tħejjija:
  1. Saħħan il-forn 180 °C. Idlek dixx ta' 20 ċm biż-żejt taż-żebbuġa billi tuża pinzell.  
  2. Ġo taġen, saħħan 2 mgħaref żejt taż-żebbuġa u sajjar il-basal fuq nar bati għal bejn 8 u 10 minuti.  Żid it-tewm u sajjar għal minuta oħra. 
  3. Ifrex it-taħlita tal-basal fuq il-qiegħ tad- dixx.  Poġġi felli zucchini, tadama u patata.  Ibqa' sejra hekk sa ma timla d-dixx.  Ferrex ftit melħ u bżar jekk tixtieq u mgħarfa ħwawar friski li jogħġbuk.  Żid ir-rignu niexef.   
  4. Għatti d-dixx bil-fidda u aħmi għal 35 minuta, sakemm il-patata ssir. 
  5. Ikxef id-dixx, ferrex il-ġbejna bajda fil-wiċċ ħafif u aħmi għal 30 minuta oħra sakemm il-ġbejna tinħall u l-kulur jismar. Servi sħun.

No comments:

Post a Comment