Tuesday, 8 September 2015

Biskuttini tar-raħal

07:25  |  08.09.2015

Din ir-riċetta hija tal-ħabib tiegħi Renato Briffa, lecturer fl-ITS u speċjalista tal-ħelu Malti. Dawn il-biskuttini huma ekonomiċi aktar mill-biskuttini tal-lewż jew taċ-ċirasa.
Ingredjenti (għal 35-40 biskuttin):
250g dqiq
125g zokkor
50g butir
125g bajd (iżen il-likwidu)
35g lewż mitħun
20g aniżetta
10g baking powder
niskata msiemer tal-qronfol mitħunin
ftit qtar vanilla
qoxra maħkuka ta' kwart ta' larinġa u kwart ta' lumija
Metodu:
B'mixer tal-elettriku ħawwad iz-zokkor u l-butir u meta t-taħlita ssir ħafifa żid il-bajd imħabbat. Għarbel il-dqiq u l-baking powder. Żid il-ħwawar, il-lewż mitħun, il-vanilla u l-qoxra taċ-ċitru u ħawwad bil-mod sakemm ikollok konsistenza lixxa.
Żid l-ingredjenti xottmal-taħlita tal-butir u ħawwad b'mgħarfa kbira tal-metall.
Iksi dixx bil-kartaforn. Ippajpja t-taħlita ftit ftit fuq id-dixx jew inkella uża kuċċarina.
Aħmi ġo forn b'temperatura ta' 190 grad Celcius għal madwar 15-il minuta. Tħallihomx isiru kanella.
Jekk trid, meta jiksħu ppajpja disinn bil-ġelu, tradizzjonalment ta' lewn ikħal jew roża. 

No comments:

Post a Comment