Friday, 25 September 2015

Kejk tal Banana u Zunnarija

butir biex tidlek il-landa
100ml żejt taż-żebbuġa
125ml yoghurt
250g żbib isfar (xarrabhom u itħanhom)
4 bajdiet separati
100g zunnarija maħkuka
2 bananiet immaxxjati
300g dqiq self-raising
kuċċarina bikarbonat
nofs kuċċarina ginger
nofs kuċċarina kanella
50g ġewż imqatta'
50g coconut
Metodu:
Ħallat iż-żejt taż-żebbuġa, il-yoghurt, l-isfra tal bajd, il-banana u ż-żbib. Uża hand blender biex tħawwad kollox flimkien.
Għarbel id-dqiq, żid il-bikarbonat, il-coconut, il-ġewż, il-kannella u l-ginger.
Ħabbat l-abjad tal-bajd sakemm jiġi xkuma. Żid iz-zunnarija mat-taħlita tad-dqiq. Wara żid il-likwidi. Fl-aħħar ġentilment ħallat l-ixkuma mat-taħlita.
Poġġi ġo dixx tal-kejkijiet u aħmi f'forn f'temperatura ta' 160 grad Celcius għal 35 minuta.

No comments:

Post a Comment