Għandek bżonn:
400g dqiq self-raising
200g irkotta
qoxra ta' lumija maħkuka
meraq ta' lumija
żewġ mgħaref għasel
żewġ bajdiet
Metodu:
Għarbel id-dqiq u ħaddem l-irkotta fih. Żid l-għasel, il-qoxra u l-meraq tal-lumija u l-bajd. Agħmel l-għaġina.Tħallihiex toqgħod fil-friġġ imma iftaħha mill-ewwel. Uża cutter biex taqta' l-iscones. Dawn jridu jkunu għoljin 3ċm.
Poġġi l-iscones fuq dixx miksi bil-kartaforn. Aħmi f'forn f'temperatura ta' 160 gradCelsius għal 25 minuta. Fl-aħħar ħames minuti idlek bi ftit bajd imħabbat billi tuża pinzell. Erġa' daħħalhom fil-forn.
Servi l-iscones sħan jew kesħin, bil-ġamm jew bl-irkotta jew bil-ġbejniet friski. Meta toħroġhom mill-forn tista' tidlikhom ħafif bl-għasel.
No comments:
Post a Comment