Monday, 14 September 2015

Kejk tal Kafe u Gewz



150g dqiq self raising
kuċċarina baking powder
nofs kuċċarina bikarbonat
125ml yoghurt
2 mgħaref żejt taż-żebbuġa
3 bajdiet
120g zokkor jew ekwivalenti stevia
mgħarfa trab tal-kafè espresso instant
50g ġewż imqatta' fin ħafna
nisktata noċemuskata
ftit qtar vanilla
8 nofsijiet tal-ġewż għall-wiċċ qabel ma taħmi

Metodu:

Ħallat il-bajd, il-yoghurt, il-vanilla u ż-żejt taż-żebbuġa ġo skutella. Għarbel id-dqiq.  Żid il-baking powder u l-bikarbonat, il-kafè, in-noċemuskata u l-ġewż imqatta'. Ipprepara landa tal-kejkijiet ta' 23ċm midluka bi ftit butir. Żid it-taħlita tad-dqiq mal- ingredjenti likwidi. Żejjen il-wiċċ bil-ġellewż.
Aħmi f'temperatura ta' 160 grad Celcius għal 40 minuta.  Wara nofs siegħa ċċekkja l-kejk imma tiftaħx il-forn qabel. 

No comments:

Post a Comment