Sunday, 13 September 2015

Scones tal Laring

Ingredjenti:
400g dqiq self raising
200g irkotta
qoxra ta' larinġa maħkuka
meraq ta' larinġa
żewġ mgħaref għasel
żewġ bajdied.
Metodu:
Ħaddem l-irkotta fid-dqiq wara li tagħaddih minn passatur. Żid l-għasel, il-qoxra ta' larinġa, il-bajd u l-meraq tal-larinġ. Agħmel l-għaġina. Tħalliex toqgħod fil-fridge imma mal-ewwel iftaħha u uża cutter biex tqatta' l-iscones.  Dawn jridu jkunu 3 cm għoljin.
Poġġi fuq dixx miksi bil-karta forn. Aħmi f'forn f'temperatura ta' 160 grad celsuis għal 25 minuta. Fl-aħħar ħames minuti idlek bi ftit bajd imħabbat billi tuża pinzell u ferrex ftit qoxra tal-larinġ fil-wiċċ. Irritorna fil-forn. Servi sħan jew kesħin.

No comments:

Post a Comment