Monday, 21 September 2015

Crumble tal Qargha Hamra

Għandek bżonn:
kilo qargħa ħamra msajra
basla, imqattagħa u moqlija
kurrat 
żewġ patatiet imsajrin u mqattgħin
melħ u bżar
ftit noċemuskata
sitt ġbejniet friski mqattgħin biċċiet
Għall-wiċċ:
300g dqiq
100g butir
50g ġobon maħkuk
50g bran flakes
Metodu:
Ħallat il-basla, patata, qargħa ħamra u noċemuskata flimkien. Żid ftit melħ u bżar. Dellek dixx bi ftit żejt. Poġġi t-taħlita tal-ħaxix ġo dixx. Agħmel saff biċċiet tal-ġbejniet friski.
Għall-wiċċ, ħaddem il-butir fid-dqiq. Żid il-ġobon maħkuk. Kisser il-bran flakes biċċiet żgħar u ħallathom mat-taħlita tad-dqiq. Ferrex it-taħlita fil-wiċċ tad-dixx.
Aħmi għal nofs siegħa f'temperatura ta' 180 grad Celsius.
Din hija riċetta ta' Lea  Hogg imxandra fil-programm Kalamita 

No comments:

Post a Comment